Middels enkele blogs willen wij meer informatie geven over moeilijke bepalingen die vaak in een standaard huurovereenkomst worden opgenomen.


Opzegtermijn

Een veel voorkomende onduidelijkheid voor huurders betreft de opzegging van de huurovereenkomst. Bij opzegging van een huurovereenkomst komen vaak verschillende vragen naar voren, waar bij het tekenen van de huurovereenkomst niet of nauwelijks aandacht aan is gegeven. Zoals: hoe moet ik opzeggen? En welke opzegtermijnen gelden hierbij? In deze blog geven wij u antwoord op deze vragen!

Lees meer »

Boetebepaling

In de meeste overeenkomsten van huur en verhuur is een boetebeding opgenomen. Vaak bepaalt de huurovereenkomst dat de huurder een boete verschuldigd is bij te late betaling, onderverhuur, het telen van hennep of andere handelingen in strijd met de huurovereenkomst.

Lees meer »

Gebreken

In een woning kunnen er altijd gebreken ontstaan, denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekkage in de keuken. In een koopwoning is het vanzelfsprekend dat de koper van de woning zelf aansprakelijk is voor de kosten van de gebreken, maar hoe zit het nu precies als je huurder bent van een huurwoning? Wie is er dan aansprakelijk voor de kosten? Huurder of verhuurder?

Lees meer »

Algemene huurvoorwaarden

Bij het tekenen van uw huurovereenkomst kan het zijn dat uw verhuurder in de overeenkomst en/of mondeling verwijst naar de algemene huurvoorwaarden. Iedere huurder gaat door het ondertekenen van de huurovereenkomst akkoord met deze huurvoorwaarden, maar met welke huurvoorwaarden gaat u eigenlijk akkoord?  Waar moet u als huurder op letten?

Lees meer »